Har dig og din kæreste besluttet jer for at prøve at blive gravide? Og er du nervøs og bekymret for, hvor længe der kommer til at gå, før det sker, og hvordan det bliver, når først pinden viser to streger? Dét at blive gravid er en stor beslutning, og det er ikke uden grund. Det er en stor og lykkelig omvæltning at få et barn, men lige så stor en omvæltning kan det være for mange før barnet kommer – nemlig i tiden op til graviditeten og i tiden under graviditeten. Er testen god og troværdig nok? Hvor mange gange skal jeg urinere på pinden før, jeg kan være helt sikker på, at jeg faktisk er gravid? Og hvor hvordan bliver selve graviditeten? Hvis du kan relatere til disse tanker, så læs med her. 

Find den rette graviditetstest 

For at komme i gang med graviditeten skal man selvfølgelig tage en graviditetstest. De fleste par går nok bare ned i det nærmeste supermarked, når de skal finde en graviditetstest, men der er faktisk også andre muligheder til dig, der ønsker at finde en test, der passer til netop dit behov. Der findes nemlig et stort udvalg af graviditetsteste, hvis du søger andre steder hen end den lokale Netto. Der er for eksempel også mulighed for at finde det, man kalder en tidlig graviditetstest, som er til dig, der gerne vil vide, om du er gravid på et så tidligt stadie som muligt. 

Læs en masse, men ikke for meget

Som med så mange andre forberedelser i livet, er det altid en god at læse godt op om det, man nu end skal ud i. Det er også en rigtig god idé inden graviditet, da dét at blive gravide både er en stor omvæltning som par, men især også for kvinden og hendes krop. Hør en podcast om emnet, tal med din læge og spar med dine nærmeste eller andre, der også er gravide eller som allerede har barn. Det er altid en god idé at sparre med andre, så man kan få delt sine bekymringer samt få gode råd til hele processen. Det er dog også vigtigt, at man ikke læser for meget op på sine bekymringer, da det måske kan være med til at fodre bekymringerne frem for at få afklaret dem. 

Husk at nyd det 

Vigtigst af alt inden og under graviditet – nyd det. Det er en helt enestående oplevelse at se et andet liv gro indeni både for dig selv som kvinde, men især også for jer som par. Lad ikke jeres eventuelle bekymringer stå i vejen for jeres glæde og spænding på det at blive forældre til jeres kommende barn.