New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505
corona og konfirmationsfest

Hvordan skal du forholde dig, hvis din konfirmationsfest er blevet aflyst eller udskudt?

corona og konfirmationsfest
Hvilke rettigheder har du, hvis din konfirmationsfest er blevet aflyst eller udskudt og, hvordan finder du et nyt sted at afholde jeres konfirmationsfest i disse tider, hvor alting har lukket?


Man kan lige nu læse at alle arrangementer over hele landet bliver aflyst for at forebygge smittespredningen af coronavirussen. Dette gælder også for alle landets konfirmationer, der efter biskoppernes og regerings udtalelser nu bliver rykket til Juli, August og September måned.

Måske sidder du også selv og har aflyst jeres konfirmation eller overvejer at aflyse eller udskyde konfirmationen og tænker: Hvordan er mine rettighederne egentlig som forbruger?

Det korte svar er, at det afhænger meget af, hvilken aftale der er lavet samt, hvordan konfirmationen er blevet aflyst, udtaler vores juridiske ekspert.

Vi oplever oftest de 3 nedenstående måder hvorpå, at et arrangement bliver aflyst.

Dine rettigheder

  1. Stedet aflyser

Hvis stedet aflyser så er du fuldt berittiget til at få dine penge du har lagt i depositium tilbage.

Note: Hvis du står og mangler et nyt sted at afholde din konfirmation, så kan du lige nu – gratis og uforpligtende – modtage 3 tilbud på din konfirmationsfest her.

  1. udskydelse af festen

Hvis i sammen med stedet vælger at udstyde jeres fest grundet corona virussen, så skal i sammen lave en ny aftale.

Her skal man blive enige omkring ændringerne, hvilket kan være svært, da det både skal stemme overens med jer og de andre ting i skal have styr på såsom kirken, musik/dj osv. samt, at stedet også skal have plads på de datoer, hvor i kan.

Stedet har altså ikke ret til blot at flytte jeres fest til lige efter at corona virussen stopper.

Hvis der opstår en konflikt imellem de 2 parter (dig og stedet) så har du som udgangspunkt ret til at annullere jeres nuværende aftale, og dermed få jeres depositium tilbage.

Hvis i udskyder konfirmationen så overvej om i kan genbrug så meget som muligt såsom bordkort, konfirmations bordpynten, konfirmations tøjet etc.

  1. Du aflyser

Hvis du aflyser kan du som udgangspunkt ikke få dine penge tilbage. Men Dette afhænger af, hvornår du har aflyst festen samt, hvad der er aftalt i jeres aftale.

Hvis du aflyser efter regeringens udspil omkring, at man ifølge loven ike må samles mere end 10 mennesker, så er du som berigtiget til at få dit depositium tilbage.

Såfremt, at det ikke er et lovforslag, men blot en opfordring fra at folk ikke samles i større grupper, så har du ikke ret til at få dit depositium tilbage, da du derfor aflyser grundet din egen bekymring.

Note: Vi opfordrer altid alle om at tage kontakt til stedet, hvor man har booket sin fest så man sammen kan forsøge at finde den bedst mulige løsning for begge parter. Før du kontakter virksomheden, er det en god idé, at du er opmærksom på, hvad der står i aftalevilkårene, som du accepterede ved bookingen.

Det juriske aspekt i en aftale

Ser man på det fra et juridisk perspektiv så er den generelle regel, at der er lavet en aftale, hvor det aftalte skal leveres, medmindre der sker en noget uventet, der gør, at det leverede skal udskydes. Hvis det aftalte ikke kan udskydes så har man ret til tilbagebetaling.

Men det er vigtigt altid at kigge på den enkelte aftale da den kan indeholde særlige forbehold, der kan gøre, at det ikke er muligt at få sit depositum tilbagebetalt på trods af ovenstående grundregel. Her ser vi oftest at stedet prøver at flytte risikoen over på forbrugeren f.eks. ved at lave en særregel, der siger, at aftalen ikke kan annulleres grundet epidimier eller lignende.

Hvis forholdene som er accepteret er urimelige kan man selvfølgelig altid anke sagen i retten, men det kan godt være uoverkommeligt og kompliceret.

Forebyg smitte ved at følge regeringens anbefalinger

Her kan du se myndighedernes råd til at forebygge smitte som deltager til større arrangementer. Kilde: coronasmitte.dk

Du kan finde mere information om coronavirus her.

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News