Hvordan tegner man en hest?Det er svært at tegne en hest. Her får du gode ideer til, hvordan du og dit barn kan lære at tegne en hest. Det er for eksempel i videoer på nettet og ved at tage ud og se på heste i virkeligheden.

Det er superhyggeligt, når du sidder og tegner sammen med dit barn. Du kan hjælpe dit barn med at blive bedre til at tegne og kan måske også selv doodle lidt imens. Typisk vil det ske, at dit barn ser på dig og spørger: ”Hvordan tegner man en hest?” eller et andet form for dyr. Du kan selvfølgelig prøve at tegne det i frihånd. Du har dog også mange muligheder for at lære, hvordan du skal tegne dyret, så det kommer til at se helt rigtigt ud.

Se en video på nettet

Først og fremmest kan det være en god ide, at I ser en video på nettet om det. Typisk vil I have computer eller tablet lige ved hånden, så I hurtigt kan søge på nettet og finde en velegnet video. Der findes mange meget udførlige videoer, hvor I bliver guidet skridt for skridt igennem processen med at tegne. Lav hver jeres tegning ud fra videoen, og sammenlign så bagefter.

Lån en bog på biblioteket

Vil du have en dybere indføring i det at tegne heste, end du kan få i en video, kan det være en god ide, at du låner en bog på biblioteket. Der findes rigtig mange bøger om at tegne – både nogle der henvender sig til voksne, og nogle der henvender sig til børn. Vælger du en voksenbog, er det en god ide, at du lige prøver at tegne hesten først selv. Dermed er du helt skarp på, hvordan det skal gøres, når du hjælper dit barn med det senere.

Se på heste på landet

Hvis I virkelig vil gøre noget ud af det med at tegne heste, skal I selvfølgelig finde et sted, hvor I kan tage ud at se på hestene. Det kan være, at I bor i nærheden af en fold, hvor der går heste. Det kan også være, at der ligger en rideskole ikke så langt fra, hvor I bor. Så kan I gå hen og kigge på hestene. Der kan I virkelig se på, hvordan hestene er bygget. Det er en god ide, at I tager blok og blyant med, så I kan prøve at tegne hestene, mens I står og ser på dem.

Kig på rytterstatuer i byen

Bor I inde i byen, hvor I ikke lige har mulighed for at komme på landet, kan det være en god, at I tager ud og ser på byens rytterstatuer. Selvom det er en kopi af en hest, er mange af statuerne lavet så naturtro, at de giver et virkelig godt billede af, hvordan hestene er bygget. Igen er det en god ide, at I tager blok og blyant med, så I kan stå og tegne statuerne. Det er helt sikkert også noget, som, dit barn vil synes, er sjovt.