New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505

Hvordan undgår man tandskræk hos sit barn? – Besøg en billig tandlæge i Kolding, for vejledning

Hos tandlægen er der en kæmpestor stol og en dame, der kigger i din mund. Det kan hurtigt være skræmende for et barn at skulle ligge helt stille ogvære ude af kontrol af situationen. Det fremmede ved processen er ofte det der er skræmmende for de fleste børn. Når man ikke har kontrol i en situation, som man er utryk ved, så er det til til tider helt ligemeget hvad mor eller far siger.

Undgå tandlægeskræk hos dit barn

Husk at børn let tager deres forældres tandlægeskræk til sig. Tidligere kunne tandlæger godt være lidt hårdhåndende, men i dag har langt flere tandlængere fokus på, at børnene kun får gode oplevelser i tandlægestolen. Det er vigtigt, at man tager sig godt af de små helt fra deres første ture hos tandlægen, for de kommer til at være kunder langt ud i fremtiden også. Tandlægebesøgende kan man ikke undgå på den lange bane og alle vil komme fordi tandlægestolen flere gange igennem livet.

Næst efter store højder er tandlægens bor noget af det, der kan få allerflest voksne danskere til at gyse. Omkring 36 procent af den danske befolkning er i en eller anden grad bange for at gå til tandlægen, hvilket naturligt smitter af på børnene. Hvorfor turde tage til tandlægen, hvis mor or far ikke gør. At en forældre er usikker i en situation, gør ikke ligefrem et barn mere trykt.

 

God tandhygiejnen fra barnsben

I Danmark har børn og unge under 18 år frit valg mellem behandlinger uden egenbetaling. Børn og unge under 16 år kan modtage gratis tandeftersyn på kommunale tandklinikker samt på privatpraktiserende tandklinikker, som har indgået en aftale med kommunen. Ønsker man at benytte en en anden privatpraktiserende tandklinik, som ikke har indgået en aftale, så har man en egenbetaling på 100 procent. Unge mellem 16 og 18 år har frit valg mellem behandlig på en kommunal klinik eller hos en privatpraktisernede tandlæge. Begge dele uden egenbetaling.

De økonomiske fordele ved børn og unge mennesker, atler også for, at lære børn at gå til tandlægen i en så tidlig alder osm muligt. Hvis de allerede for helt små lære at passe på deres tænder, kommer det kun til at gavne dem i fremtiden. Lær dine børn at de skal børste deres tand.

 

Modtag vejledning hos tandlæge

Tanlægeskræk kommer i forskellige grader, fra en smule nervøsitet til fobisk angst. Af dem, der er i den sidste kategori, skyldes deres stærke tandlægefrygt i 85 procent af tilfældene, at de har været ude for en traumatisk hændelde hos tandlægen, som for de flestes vedkommende skete i barndommen. Det er helt naturligt også dem der hænger ved længst. Den dårlige oplevelse vil sætte sig i barnet, som sandsynligvis vil forsøge at undgå tandlægebesøg efterfølgende. Det er første tegn på tandskræk og starten på en ond cirkel, hvor frygten for tanlægens bor stiger i takt med, at tandhygiejnen bliver dårligere.

Forældrene har en vigtig rolle i kampen mod tandlægestræk. Det er vigtigt at mindst én forældre er til stede, når et barn skal til diverse tandbehandlinger hos tandlægen. Det skaber grobund for, at barnet tør sige fra, og giver en basal tryghed – så længe forælderen ikke selv lider af tandlægeskræk, for det mærker barnet med det samme. Hos Godt Smil tandlægerne i Kolding er de meget bevidste om, at blot det at møde op til en konsultation eller behandling kan være et stort skridt. Tandlægeskræk findes i mange grader, og der er derfor stor forskel på, hvilken behandling og fremgang der er mest hensigtsmæssig.

 

Tandeftersyn hos professionel tandlæge

Hvis man ønsker at finde en billig tandlæge i kolding, som også har en dyb forståelse af den situation man kan stå i, hvis man har et barn der lidder af tandlægeskræk, så skla man kontakte Godt Smil. Godt Smil er en den tandlæge i kolding der tilbyder de bedste behandlinger til dit barns tænder.

Som alle fobier, kan denne skræk eller angst i dag behandles hos en psykolog eller terapeut der kan hjælpe en med at komme ud over frygten. Hos Godt Smil gør de alt, hvad de kan for at få alle parter godt igennem en behandling, så snak endelig med dem om din tandskræk, de vil hjælpe dig så godt på vej som muligt, og føre dig igennem hele processen i dig og dit barns tempo.

Kontakt:
Godt Smil Kolding
Bredgade 8, 1. sal
6000 Kolding
44 22 41 05

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News