New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505
Hvornår får babyer tænder

Hvornår får babyer tænder?

Hvornår får babyer tænder? Dit barn får tænder, når det er omkring 6-7 måneder gammelt. Det er vigtigt, at du passer godt på tænderne, selvom de ikke er blivende. Mælketænderne holder nemlig pladsen for de permanente tænder, som barnet får senere.

Dit barns mælketænder skal holde pladsen for de permanente tænder, der begynder at dukke op, når dit barn er omkring seks og frem til det er cirka 12. Derudover hjælper tænderne selvfølgelig barnet til at bide i og tygge maden.

Tænderne bliver dannet allerede i fosterstadiet. Det er forskelligt, hvornår de første tænder dukker op, men det vil typisk være, når dit barn er seks til syv måneder gammelt. Nogle børn får først deres første mælketænder, når de er 12 måneder. Har dit barn ikke fået tænder, når det er 18 måneder, bør du gå til tandlægen med det.

Det er de to midterste tænder i undermunden, der som regel er de første, der dukker op. Derefter kommer de to midterste tænder i overmunden og derefter resten af tænderne. De sidste tænder vil typisk være de fire kindtænder i over- og undermunden. Dem får børn oftest, når de er mellem 23 og 26 måneder gamle.

De første tænder kan irritere

Nogle forældre opdager slet ikke, at deres barn er ved at få tænder, før der pludselig sidder en lille hvid tand i undermunden. Andre har et barn, der er pylret, bider i alt og måske endda har lidt feber. Det kan altså være meget forskelligt, hvordan dit barn reagerer på at få tænder.

Hvis dit barn gerne vil bide i alt, bør du købe en bidering. Den kan lindre den kløe, som barnet føler i gummerne. Du kan også prøve at børste gummerne forsigtigt med en tandbørste, da det også kan hjælpe.

Dit barn tygger ikke maden med tænderne i starten

Som voksne er vi vant til at bruge tænderne til både at tage en bid af maden og at tygge den med kindtænderne efterfølgende. Når dit barn ikke har kindtænderne, bruger han eller hun i stedet fortænderne til at bide mad over med og bruger så gummerne til at mase maden med. Dit barn lærer altså at spise og tygge, inden det får tænder.

Vigtigt at passe godt på mælketænderne

Nogle forældre tænker, at det ikke er så vigtigt at passe på mælketænderne, da de jo ikke skal blive siddende så længe. Men lige fra den første tand begynder at vise sig, er det faktisk vigtigt, at du passer på tænderne. Du skal børste dem forsigtigt, så der ikke kommer til at danne sig bakterier rundt om dem. Derefter bør du børste dit barns tænder morgen og aften for at pleje tænderne.

Som nævnt holder mælketænderne pladsen for de permanente tænder. De kommer altså op, hvor de andre tænder har siddet. Hvis dit barn mister en af sine mælketænder, kan de andre forrykke sig. Det kan gøre det svært for den permanente tand at komme op senere.

 

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News