New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505
hvornår må baby komme i bad

Hvornår må din baby komme i bad?

Hvornår må din baby komme i bad? Din baby behøver ikke komme i bad lige efter du har født. Det kan være en stor fordel, at vente til både mor og baby er blevet friske igen. Til at starte med bør du vaske din baby med en svamp eller vaskeklud.

Vask dit barns hænder og ansigt ofte. Efter du har skiftet ble, så vask kønsorganerne grundig.

Hvornår må baby så komme i bad?

En tommelfingerregel er, at babyen kan komme i egentlig bad, når navlestrengsstubben er faldet af. Det vil sige, når området omkring navlestrengen er helet, så kan din baby komme i bad.

Det skal du huske når din baby kommer i bad!

Du behøves ikke bade babyen dagligt. Det er først når barnet begynder at kravle og på den ene og anden måde blive rigtig beskidt, at du skal bade barnet ofte. 2-3 gange om ugen er rigeligt – og hvis du gør det oftere, så vær opmærksom på om badene giver barnet tør hud. Der kan dog være andre grunde end hygiejniske til at lade babyen bade. Nogle babyer bliver beroliget af at være i vandet. Her kan badet have en helt anden “pædagogisk” effekt. Andre babyer græder og kan ikke lide at være i bad. Her gælder det om at få barnet hurtigt igennem badet. På 5 minutter kan du nå meget med en sådan baby i bad.

Vi vil anbefale, at du indledningsvist enten benytter jeres køkkenvask, hvis den er egnet til det eller også et baby badekar. Personligt var vi rigtig glade for et Flexi Bath, der er et babybadekar som kan foldes sammen. Det er rigtig godt for os der bor i storbyen med meget små badeværelser.

FORBUDT FORBUDT

Der er meget der er selvfølger, og når du lige kommer ind i rutinen, så er det faktisk ikke så svært at bade sin baby. Der er dog et par ting du ikke må gøre. De kommer her:

  1. Aldrig aldrig aldrig forlad din baby når det er i bad. Selv ikke hvis det ringer på døren, og du lige skal bruge et minut på at åbne. Hvis der er noget der er meget vigtigt, så tager du et håndklæde om din baby, og tager babyen med dig. En baby kan drukne ved så lidt som et par centimeters vand og det på under 1 minut.
  2. Placer ikke dit barn i et badekar der er ved at blive fyldt. Vandet kan hurtigt blive for dybt eller for varmt
  3. Vandet må ikke være for varmt. En baby kan få 3. grads forbrændinger allerede ved 60 grader. Så sørg for det ikke bliver for varmt. Mere om temperaturen nedenfor.

Så varmt skal vandet være for din baby!

En baby er meget følsom overfor varme. Typisk siger man, at en baby skal bade ved 32 grader. Det kan godt være det er for koldt for din baby, da alle jo er forskellige. Nogle giver badet en varme på op til 37 grader. Føl dig lidt frem her. Dybden på vandet skal ikke være mere end 7-8 centimeter. Hav alt dit badegrej parat inden du tager babyen ned i badet!

Sådan bader du din baby!

Når du har taget alt tøjet af dit barn, så lader du dit barn komme ned i badekaret. Først tæerne og fødderne som du lige så stille lader komme ned i badet og langsomt resten af kroppen, mens du med din hånd støtter hoved og nakke. TIP: Hvis dit barn græder hver gang det skal i bad og finder et ubehag ved det, så prøv at lade babyen have ble på mens det er i bad. Det kan virke som en “sikker havn” stadig at have sin ble på. Hvis det virker kan den på et senere tidspunkt droppes, når babyen er blevet mere tryg ved at bade.

Hæld løbende vand over kroppen på babyen, så han eller hun ikke bliver for kold. Vask herefter babyen med en vaskeklud eller svamp. Brug kun lidt sæbe, og den mildeste af slagsen – søg eksempelvis på babyshampoo på nettet. Matas har noget der er fint, men andre ville nok også kunne gå.

Efter badet

Pak dit barn ind i et håndklæde. Vi fandt et babyhåndklæde med hætte, der også dækkede hovedet på et online lagersalg her. Du kan sikkert finde det mange steder online. Dup dit barn tørt med håndklæder.

hvornår må baby komme i bad

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News