REKLAME

Mange børnefamilier kæmper med økonomien, da de er mange udgifter forbundet med at have børn, og især de små af dem. Hvis man gerne vil forbedre sin økonomi lidt uden at strække budgettet alt for tyndt, kan man overveje at give sig i kast med de rette finansielle investeringer.

Nettet i dag byder på mange muligheder, og det er endda til at få assistance til f.eks. at investere i kryptovaluta som Bitcoins. Hvis du allerede nu er forvirret og ikke aner, hvad kryptovaluta er, så skal du blot læse videre. Vi giver her en guide til at investere i kryptovaluta som Bitcoins – og hvilke fordele og ulemper, det har.

Bitcoins historie

Men først et historisk oprids, der kan give svar på, hvad kryptovalutaer egentlig er og hvordan de fungerer. Det kan også give dig lidt ro i hovedet, hvis du skal give dig i kast med at investere i dem. Og så er det en rigtig god historie, tilblivelseshistorien omkring Bitcoins, der indeholder lige dele mystik, eventyr og adrenalin.

Bitcoins blev offentliggjort i 2009 af den mystiske japanske skikkelse Satoshi Nakamoto. Nakamoto er ikke en rigtig person – ingen har stillet sig frem offentligt under navnet endnu – men dækker sandsynligvis over en gruppe af programmører, der ønskede at lave et alternativ til de nationale valutaer. Den vigtigste forskel på kryptovalutaer og konventionelle valutaer er, at Bitcoins eksempelvis ikke er styret af en centralenhed, der bestemmer hvor meget kryptovalutaen er værd. Det styres derimod af handlerne mellem brugerne, en såkaldt peer-to-peer-teknologi, og det er derfor tilsvarende svært at forudsige Bitcoins værdi, og derfor falder og stiger kursen dagligt på kryptovalutaen. Geneelt kan man sige at Bitcoins udgangspunkt er fællesskabet og det åbne, hvor alle kan deltage. En del af bitcoins teknologi er f.eks. også en blockchain, som er en stor fælles regnskabsbog for alle brugere, hvor alle transaktioner noteres ned – og det uanset om det er pizza eller tyggegummi. Det er derfor også tilsvarende svært at fifle med regnskaberne, når man bruger Bitcoins, da man i praksis ikke kan ændre på eller slette tallene i regnskabsbogen, da man så ville skulle ændre på tallene i alles bøger.

Betaling og handel med bitcoins

Man kan betale med bitcoins både online og i butikker. I Danmark er der omkring 50 fysiske butikker, hvor du kan betale med bitcoins – og det er alt fra ølbarer og fitnesscentre til madleveringstjenester og kunstgallerier – og det stiger hele tiden. Men bitcoins er også en handelsvare i sig selv, som man kan investere i og få økonomisk afkast af. Men hvordan gør man det, hvis man ikke er en haj til kurser, handler og køb-og-sælg stemningen?

Læs mere om hvordan du kan investere og handle med bitcoin til få penge her.

Mange investorer bruger robotter til deres handler på nettet. Det er en kendt sag indenfor aktiemarkedet, hvor aktie robotter hjælper investorerne med deres aktier. Indenfor kryptovalutaernes verden er kryptorobotter et nyt fænomen, der kan holde øje med markedet og sælge og købe kryptovaluta for dig på det helt rigtige tidspunkt. Du kan sagtens investere i en robot til at hjælpe dig med dine investeringer og få et bedre afkast, men sørg for at tjekke emnet ud på forhånd.