Det der med at samle nogle venner og rende rundt udenfor på vejen eller i en baghave, som blev forvandlet til alt muligt som fantasien tillod det skulle være?

Vi fik lys og luft, vi fik rørt os og det skabte appetit, fik ansporet vores kreative evner, og ikke mindst pulsen op, for ikke at tale om at vi lærte at agere med andre.

Hvem kan huske at have sat en drage op i de gode gamle dage, det var lige før man så frem til de dage hvor det blæste, for så var der ekstra gode muligheder for at få den op, og man kunne selv dekorere den, og sætte en farvestrålende hale på.

Udendørs legetøj er stadig et hit, og er du en forælder til et barn der trænger til lys og luft, så gå selv forrest og tag del i legen, det kan være du selv trænger til at komme lidt mere ud?

Tag endelig ikke fejl, udendørs legetøj er ikke kun til når det er sommer og varmt, det kan bruges hele året, tænk bare på den gode gamle trækælk der skulle have med stearinlyset på mederne før vi strøg ud.

Det er stadig muligt at genskabe mindet om din egen barndom

Du behøver ikke tænke dig ret meget om før det vælter ind med minder om hvad du lavede udenfor i de gode gamle dage, hvornår har du sidst leget med farvekridt og tegnet med dem udenfor? Kan du huske hvordan et sjippetov virker, og kan du stadig få det til det?

Hvis vi tænker på sommer, så er skovle og spande relevante, hvem elsker ikke at lege i sandet på stranden, og begrave farmand der er faldet i søvn?

Du kan garanteret også huske det gode gamle mikadospil, det var noget der blev brugt på et bord, men det kan også nu bruges udenfor i en større model, beregnet til havebrug.

Tænk strandtennis og stangtennis, men bland dem endelig ikke sammen, de er meget forskellige, men begge er vildt sjove.

Uanset hvad du har lavet som voksen, så glemmer vi aldrig helt at lege, og vores unger skal nok hjælpe os med at genskabe legen, også selv om vi som voksne skal tage initiativet.

Der er meget der skal genskabes og prøves igen, eller hvis du er barn i dag, så noget der måske skal prøves for første gang, og det kan skabe nogle sjove stunder og måske minder for dit barn, find dit indre barn frem og hav det sjovt i sommer.