Når du er gravid, har du en skarp deadline i forhold til, hvornår du skal bruge babytingene. Hvis du ikke har pengene til dem, kan det derfor være en fordel for dig at låne dem. På den måde kan du have tingene klar, når babyen kommer.

Normalt, når der er noget, som du gerne vil købe, har du mulighed for at vente med at købe det, til du har pengene til det. Men når det er udstyr til dit kommende barn, der er tale om, har du en meget klar deadline at forholde dig til.

Barnet kan nemlig ikke vente på, at du har råd til at købe en barnevogn, autostol, tremmeseng og alle de mange andre ting, som du har brug for. Har du ikke pengene, når du skal bruge dem, kan det derfor være nødvendigt for dig, at du låner dem.

Det skal du tænke over, når du låner penge

Når du låner penge, er det altid vigtigt, at du sikrer, at du får et lån, der kommer til at koste dig så lidt som muligt. Derfor skal du se på, hvad renterne og gebyrerne er på lånet. Det bliver også med en samlet betegnelse kaldt ÅOP.

ÅOP er en procentsats, der viser, hvor meget de årlige omkostninger i procent for lånet er. Jo lavere ÅOP er, des mindre skal du betale for at låne pengene. Så lån penge med lav rente og lave gebyrer ved at finde en lav ÅOP.

Sammenlign lån, før du låner

Når du gerne vil låne penge, er det vigtigt, at du sammenligner de forskellige lån. Kun på den måde kan du danne dig det bedste overblik over, hvilke lån der findes, og hvad de koster. Du kan for eksempel bruge en sammenligningstjeneste som nabi.dk. Der kan de se en lang række forskellige faktorer for alle lånene.

Når du har fundet frem til de rette lån for dig, bør du søge om mindst tre. Det er nemlig først, når du modtager et lånetilbud fra firmaerne, at du ved præcis, hvor meget du kommer til at betale hver måned. Du er ikke forpligtet til at tage et lån, når du får et lånetilbud. Det er du først, når du skriver under på lånet.

Du har altså mulighed for at gøre meget for at finde frem til et godt lån, så du kan have udstyret klar, når dit barn kommer.