Igennem hele livet bliver vi præsenteret for vigtigheden af vores fysiske helbred. Men faktisk er dit mentale helbred lige så vigtigt – hvis ikke vigtigere. Derfor er det nye år året, hvor du endelig gør noget ved det, så du kan leve dit liv til fulde.
Vores mentale sundhed er generelt skrantende. Samtlige statistikker viser, at flere og flere danskere ikke trives, som de burde. Alt for mange personer, der går rundt og har det dårligt mentalt, får ikke gjort noget ved det. Dette går udover deres livskvalitet, og i sidste ende kan det i værste tilfælde ende med en kulmination af alt det, du har gået og undertrykt.
Der kan være flere grunde til, at vi ikke gør noget ved vores mentale helbred. En af dem kan være, at vi simpelthen ikke ved, hvor vi skal starte. Har man det dårligt mentalt, er der ikke det største overskud tilbage. Men allerede det at kunne stoppe og og indse, at man har det dårligt og har brug for hjælp er et skridt i den rigtige retning. Men nu har du indset, du har det dårligt, hvad skal du så gøre? Her får du to gode råd:
Begynd hos en psykolog i København
Der kan være brug for professionel hjælp i form af en psykolog i København, når du har det svært mentalt. En du kan lette hjertet til og samtidig få gode redskaber af – og meget andet. Ordet “psykolog” kan lyde voldsomt, men i virkeligheden er det de fleste, der har det psykisk dårligt, der kan have gavn af at snakke med en psykolog i København – uanset om det er i mild eller høj grad. Psykolog Elena Leah står klar til at hjælpe dig med dine udfordringer i en tryg og imødekommende atmosfære. På linket kan du læse mere om forløbet og booke en gratis kemisamtale, for at se om det er noget for dig.
Fortæl dine omgivelser hvordan du har det
Selvom det kan være grænseoverskridende, så er det en god ide at fortælle personerne omkring dig, hvad du egentlig går og bøvler med. Det er der flere gode grunde til. For det første så de ved, hvorfor du handler, som du gør i den pågældende periode. Det kan være, du ikke kan overskue at have aftaler, virker mere nedtrykt eller måske endda kan virke sur på dine omgivelser. Fortæl dem hvordan du har det, så de ved, at det ikke er fordi du er sur på dem personligt. På den måde kan de også tage mere hensyn til dig. Snak også om hvordan du helst vil have de skal hjælpe. Ønsker du for eksempel at de trækker sig tilbage og giver dig plads, eller at de er der ekstra meget for dig? Det kan også være en god ide, at fortælle din arbejdsgiver om det. Fortælle hvorfor du måske har taget flere sygedage end du plejer, eller hvorfor du virker mere nedtrykt på arbejdspladsen. At fortælle dine omgivelser: partner, venner, familie, kollegaer osv., hvordan du har det hjælper både dig selv men også dem omkring dig.