Misioo boldbassin

Et Misioo boldbassin giver mulighed for, at barnet kan udvikle sig gennem sanser og bevægelser. Her er netop leg et vigtigt redskab for dit barn, når barnet skal lære at styre sine kropsbevægelser og udvikle sin motorik. Begge dele hælper et Misioo boldbassin med.

Leg er en vigtig del af denne proces, og det bedste du kan gøre er at give dit barn gode vilkår fra starten for at lære sin egen krop og bevægelsesmuligheder at kende. Forskellige former for bevægelse vil hjælpe dit barn til at udforske sig selv og verden omkring sig. Du kan som forælder sørge for, at dit barn har de bedste betingelser for at lege, sanse og gå på opdagelse i livet helt fra spædbarnsalderen og i de første par år af barnets liv.

Forhandlere af Misioo boldbassin og tilbehør

Følgende online butikker forhandler Misioo boldbassin:

Fra primitiv motorik til bevægelsestræning

Når barnet er nyfødt og i de første mange måneder af dets liv, vil det være styret af en slags ’primitiv motorik’. Her er barnet ikke helt bevidst om sine bevægelser og kan ikke rigtig skelne mellem sig selv og sin mor. Noget af det første, barnet lærer, er at sutte på mors bryst for at få mad, og selvom det fra starten sker automatisk, bliver det senere en mere bevidst handling. Langsomt begynder barnet også at bevæge sig med vilje, gribe om ting med hænderne, sparke og senere kravle. Her kan du som forælder begynde at hjælpe barnets udvikling på vej. Det gælder om at stimulere barnet, give det mulighed for leg og bevægelse og så sørge for, at barnet også kan få lov til at fordybe sig i sin leg.

I starten gælder det helt simpel bevægelsestræning. Noget af det første, barnet skal lære, er for eksempel at holde sit hoved selv. Det skal barnet helst kunne mestre inden for det første halve år. Her kan du hjælpe ved at sørge for, at barnet ligger på maven så meget som muligt, mens det er vågent. Det giver de bedste betingelser for, at det træner nakkemuskulaturen og øver sig i at holde sit eget hoved uden hjælp fra dig. Efter det første halve år kan barnet gå skridtet videre og begynde at sidde, kravle og gribe om ting. Det er også her, det for alvor kan begynde at eksperimentere med at træne bevægelse. Det sker blandt andet gennem leg.

Opmuntring og stimulering

Du skal som nævnt sørge for at hjælpe dit barn undervejs. Når barnet for alvor bliver interesseret i leg, kan du øve med barnet og gennem legen træne dets motorik. På den måde stimulerer du barnet, men ren og skær opmuntring til at gøre noget kan også være en stor hjælp for barnet.

I starten vil barnet være optaget af de mest basale bevægelser. Det skal lære at bevæge hoved, ben og arme, det finder ud af, at hænder og fingre kan gribe om ting, men det tager tid, før barnet mestrer dette. Du kan stimulere barnet ved for eksempel at kilde det under leg og sørge for, at det tydeligt kan se dine bevægelser. Barnet lærer nemlig ved at iagttage, hvordan de voksne bevæger sig, og så begynde at imitere dette. Barnet vil gentage bevægelserne igen og igen for at lære at udføre dem. Det vil begynde at bevæge arme og ben for at komme fremad og kravle ved egen kraft.

Senere vil det være klar til at lære at gå, men allerede på kravlestadiet vil det være nysgerrigt og ivrigt efter at udforske verden omkring sig. Nu kan du begynde at stimulere barnets sanser og opmuntre dets læring igennem leg.

Simple øvelser til at styrke motorikken

Når barnet er knapt et år, kan du lægge ud med simple øvelser, der styrker barnets motorik. Det gælder om at hjælpe barnet ved at styrke det balanceevne og stimulere bevægelser som at kravle og gribe. Balancen kan du træne sammen med dit barn på en helt enkel måde.

Børn har godt af at blive drejet rundt, så du kan for eksempel løfte det op og derefter vende det rundt i en rolig og kontrolleret bevægelse. Hovedet får lov til kortvarigt at vende nedad, og det er med til at styrke barnets balancesans.

En anden øvelse, der hurtigt kan udvikle sig til en sjov leg, er at lægge barnet i en balje. Sørg for et blød underlag, for eksempel en pude, og når barnet ligger godt, kan du dreje baljen med barnet i. Gør det hurtigt nok til, at barnet bliver en anelse rundtosset, men langsomt nok til at du kan kontrollere bevægelsen.

Stimuler barnets benmuskler ved at lade det stå støttet på et underlag eller på dine lår, og lad det bevæge benene op og ned i en delvist hoppende bevægelse. Små børn elsker den leg, og den er samtidig sund for dem at udføre.

Læg barnet på maven og ræk noget legetøj frem imod det, som det kan gribe efter. Måske kan du lade nogle andre stykker legetøj ligge lige uden for rækkevidde, det opmuntrer det nysgerrige barn til at forsøge at kravle hen imod legetøjet for at få fat på det.

Lege der træner sanserne

Barnet træner ikke blot sin motorik ved hjælp af grovere bevægelser som at dreje rundt, kravle og hoppe. Leg er godt for barnets koncentration og kreativitet, og det kan du stimulere yderligere ved at vælge det rigtige slags legetøj. Det bedste legetøj har interessante former og farver og det kræver, at barnets bevæger sig.

En gyngehest er et godt eksempel. Den kan være malet i en fin farve, barnet holder fast i hovedet og styrker dermed motorikken i hænder og fingre, mens ben og balanceevne også bliver trænet, når barnet gynger frem og tilbage.

Legetøjsfigurer som barnet kan kravle hen til, gribe om, bide i og derved udforske formen med både fingre og mund, er også godt. Selvfølgelig så længe at der ikke er fare for, at barnet kan komme til at sluge en af dem.

Boldbassin kan stimulere bevægelserne

En særlig legeoplevelse, der effektivt styrker barnets bevægelser og stimulerer dets sanseapparat, er et boldbassin.  Et lille bassin fyldt med mellemstore, bløde plastikbolde i forskellige farver kan gøre underværker for barnets udvikling og motorik.

Barnet kan ligge eller sidde i bassinet og mærke fornemmelsen af bolde under sig og på alle sider omkring sig. Det kan ligge på maven og lave svømmebevægelser, dækker sig helt eller delvist til med bolde, grave i laget af bolde eller kaste rundt med dem. Fra en spæd alder kan barnet begynde at føle på boldene og øve sig i at gribe dem og kaste med dem.

Boldbassinet er et lille aflukke, som barnet også kan bruge som et helle, et lille afgrænset rum, hvor det kan slappe af, lege og fordybe sig i sin egen verden. Mange børn kan bruge timer med at underholde sig selv i et boldbassin.

Misioo boldbassin – børnevenligt design

Der er flere modeller inden for boldbassiner til børn. En af de mest populære mærker er Misioo, og den skal fremhæves her, fordi den med god grund er udbredt blandt småbørnsfamilier. Det er ikke alle legetøjsbrands, der gør sig umage med designet. Resultatet bliver noget, der nok kan give barnet fornøjelse gennem leg! Desværre forskønnner det ikke ligefrem hjemmet. Misioos boldbassin er anderledes. Det er et lækkert design!

Misioo boldbassin findes i to faconer

Misioo boldbassin findes i to faconer, rund og firkantet. Det er lavet i fast skum med form som et lille bassin, og uden på er det betrukket med stof. Betrækket kan dog tages af og vaskes, hvilket er smart, hvis dit barn har et lille ’uheld’ eller kommer til at spilde noget på betrækket. Betrækket er behageligt og har en nydelig farve, enten sart lyserød, mint eller en nuance af gråt.

Der følger i udgangspunktet 200 bolde med i forskellige farver i 2-3 forskellige farver med til et Misioo boldbassin. Det hele er holdt i et smagfuldt design, som ikke kun taler til barnets sanser – det er også nydeligt at kigge på for de voksne. På den måde kan du nemt tilpasse boldbassinet til din smag og indretningen i hjemmet. Designet er så stilfuldt og behageligt for øjet.  Jeres Misioo boldbassin kan sagtens stå på stuegulvet uden at virke som et forstyrrende indslag.

Især når dit barn er helt lille, vil det være praktisk, så du nemt kan holde øje og endda selv deltage i barnets leg. Alle materialer, både i selve boldbassinet og boldene, er CE godkendte og indeholder ikke phthalater. Derfor kan dit barnet trygt sutte, bide og smage de forskellige dele af boldbassinet og boldene, da de ikke indeholder noget skadeligt.

Sådan hjælper Misioo boldbassin barnet

Misioo boldbassin stimulerer både barnets følesans såvel som synssansen. Boldene i forskellige farver og bassinets form og kant aktiverer synssansen. Følesansen bliver stimuleret, når barnet ligger eller sidder i boldbassinet, mærker boldene omkring sig, rører ved dem med hænderne, endda tager dem op én ad gangen og kaster dem rundt. Det sidste er også med til at styrke koordinationsevnen hos barnet.

Et Misioo boldbassin er velegnet ikke kun til helt små børn, men også til de lidt ældre, ja faktisk helt op til fem år. I starten bør du som forælder enten sidde sammen med barnet eller i deres umiddelbare nærhed. Når barnet er blevet ældre og har udviklet større selvstændighed, kan de til gengæld lege i boldbassinet helt selv. Det kan de få mange timers morskab ud af dette.

Forhandlere

Følgende online butikker forhandler Misioo boldbassin: