Børn er dejlige, men der er også temmeligt mange udgifter forbundet med de kære små. Både institutioner, tøj, legetøj, mad og så videre – og dertil er de større anskaffelser, som til gengæld kan holde i noget tid. For eksempel en barneseng, som dog heldigvis kan købes på afbetaling.

Køb den næste seng på afbetaling

Ved at købe på afbetaling kan du anskaffe dig de nødvendige, men dyre ting, som barnet skal have, for eksempel en seng. Man kan nemlig godt købe en seng på afbetaling. Med et køb på afbetaling slipper du for at skulle finde hele beløbet på en gang, men samtidig undgår du at skulle betale for dyre privat- eller forbrugslån, som kan være forbundet med ret store omkostninger. Der er både høje renter og ofte markante gebyrer ved den type lån, og hvis du skal have en kassekredit i din bank er det heller ikke helt billigt. Opsparing? Jo, men det tager sin tid, og måske er barnet vokset ud af sin gamle seng og har brug for en ny seng lige her og nu.

Når du vælger børneseng

Det er vigtigt at vælge en god seng til barnet at sove i. Et lille barn tilbringer næsten halvdelen af sin tid i sengen så det er afgørende at den er både sund og komfortabel. En god søvn er nemlig vigtig for barnets fysiske og psykiske sundhed, trivsel og udvikling. Imidlertid findes der ikke en enkelt formel for hvordan du vælger den helt rigtige juniorseng til netop dit barn?’ Det handler alt sammen om barnets og om dine behov og dit budget for sengen. Men størrelsen på sengen er noget af det som er vigtigt. Som en tommelfingerregel siger man, at sengen skal være mindst 10 til 15 cm længere end barnet, når barnet ligger udstrakt på ryggen. De to mest typiske størrelser på juniorsenge er 70×160 cm og 90×200 cm. Juniorsenge kan være meget forskellige og begrebet dækker over flere ting, men typisk betegner det en enmandsseng i børnestørrelse. Efterhånden som barnet vokser, skal sengens størrelse selvsagt også følge med, og det er derfor en smart ide hellere at vælge en juniorseng, som er for stor end en der er lige tilpas til barnet på købstidspunktet. Der findes mange gode modeller på markedet, der sikrer barnet en god og stabil nattesøvn, så der er energi til at lege og udvikle sig.