New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505

Osteopatisk behandling af baby og børn

En osteopat kan behandle en lang række sundhedsproblematikker hos spædbørn. Herunder refluks, fladt baghoved/skævt kraniet, maveproblemer/forstoppelse, urolig baby, kolik, refluks og meget mere.

Osteopatisk behandling af børn og babyer består af blide teknikker, hvilket betyder at barnet ikke oplever smerter under behandlingen. Behandlingen er sikker og udføres af højt kvalificerede behandlere. 

Mange problematikker hos spædbørn er funktionelle lidelser – dvs. at det ikke er sygdom der gør at de har lidelser, men at det er problemer opstået som følge af den måde barnet har ligget inde i mors mave, eller et problem der opstået under selve fødslen. Der kan også være tale om manglende udvikling af – eksempelvis – tarmsystemet. Disse ”traumer” kan påvirke det neurologiske system – nærmere betegnet det autonome nervesystem (det system vi ikke selv kan styre). Det autonome nervesystem regulerer flere funktionelle systemer via vores kranienerver. Herunder vagus-nerven som påvirker hjerte-lunge-tarmsystem, og dermed også vores immunforsvar. Andre kranienerver kan også blive påvirket – herunder eksempelvis nerven der forsyner nakkemuskulatur og tungemuskulatur, men også kranienerven der tillader barnet at synke maden.

En osteopat laver altid en grundig undersøgelse af barnet og barnets og moderens historik, herunder graviditet, fødselsforløb osv. Når diagnosen er stillet udføres blide og smertefri teknikker på kraniet, rygsøjlen, organsystem og evt. bækkenet. En konsultation afsluttes ved at osteopaten giver råd og vejledningen til forældrene om hvordan de kan afhjælpe problemet bedst muligt. 

Det taknemmelige ved behandlingen af spædbørn er, at det ofte reagerer hurtigt behandlingen. Der kræves ofte kun 1-3 behandlinger før de er færdigbehandlet.  

Skævt kranie

Et skævt kranie er ofte kun kosmetisk, men i nogle tilfælde giver det nogle følgevirkninger som nakkespændinger, fordøjelsesproblemer, dårlig sutteteknik, eller uro i kroppen. Årsagen til et skævt kranie kan være at babyen har ligget skævt og fastlåst i mors mave, at de har været gennem en hård fødsel med ekstra meget pres, at de er taget med sugekop, eller at de er født som stjernekiggere og evt. har låsninger i den øverste del af nakken. En osteopat kan mobilisere kranieknoglerne, så de igen kan bevæge sig frit.

 

Refluks

Unormal refluks/gylp skyldes at babyer ligger meget ned på ryggen, hvilket forårsager et fysiologisk tilbageløb af mavesækkens indhold – sammenholdt med at deres mad er flydende. Årsagen kan også være at mavesækken ikke er helt færdigudviklet ved fødslen. Babyen kan have symptomer som f.eks. gråd (som forsvinder ved madindtag), gråd når babyen ligger på ryggen, søvnproblemer og så kan babyen være sensitiv overfor at udvikle astma/bronkitis.

En osteopat vil i tilfælde af refluks behandle vagusnerven, åndedrætsmusklen og lukkemuskler i maveregionen. 

Generelt vil en osteopat tænke holistisk i behandlingen af spædbørn – ligesom denne vil gøre ved behandling af voksne. 

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News