Maven er tyk, nedtællingen er i gang og babyen er på vej. Inden de 9 måneder er omme, og baby kommer til verden, er der adskillige ting der skal være tjek på.

Først og fremmest skal du forlige dig med det faktum, at du fremadrettet vil være nogen far og mor, og overveje hvilke implikationer det kommer til at have, både rent praktisk og i dit eget hoved. Det er på ingen måde nogen lille mundfuld at skulle sluge, og samtidig med din identitetskrise, skal du også forholde dig til alt det babyudstyr, som man gerne skal have anskaffet sig inden fødslen.

Noget af det du ikke kan leve uden, når baby gør sin entre, er et sted at skifte ble på den lille – det kommer du nemlig til at gøre ofte. Rigtigt ofte. Derfor giver det god mening, at du vælger et godt puslebord til formålet. Det hjælper vi dig med!

Sådan vælger du det rigtige puslebord

At vælge et puslebord er ikke raketvidenskab, men det kan alligevel godt betale sig at tænke sig om en ekstra gang inden dankortet kommer frem fra lommen, for vælger du det forkerte, ender du muligvis med ondt i ryggen.

Højden skal passe dig

Det er ikke uvæsentligt hvilken højde puslebordet du vælger har. Du kommer nemlig til at stå der rigtigt længe i løbet af en dag, og derfor er det en fordel, hvis du står godt og behageligt.

Behageligt bliver det eksempelvis ikke, hvis bordet er for lavt og du derfor skal bukke dig forover for at nå ned til barnet. Med tiden vil du få ondt i ryg og nakke, og ender måske med at klare bleskiftet et andet sted, fordi det er for hårdt ellers.

På den anden side må puslebordet heller ikke være for højt, da du i så fald vil skulle stå på tæer eller på anden måde strække dig for at nå. Ikke overraskende vil også dette resultere i, at du bliver øm og træt i kroppen med tiden.

Sørg derfor for, at højden på puslebordet passer dig. Test det eventuelt af inden du køber, eller vælg et puslebord som kan justeres i højden.

Puslebordet skal være sikkert at bruge

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at sikkerheden skal være i orden, men vi nævner det alligevel for god ordens skyld. Er sikkerheden ikke tilstrækkelig, vil du risikere at puslebordet går i stykker og/eller vælter under brug. Er du uheldig, ligger baby på bordet imens og falder ned og slår sig.

Som udgangspunkt kan du forvente, at alle pusleborde som sælges herhjemme er godkendte og lever op til diverse sikkerhedskrav, men er du i tvivl, så forhør dig hos forhandleren. Du kan også selv stå foran bordet og skubbe lidt til det, for at vurdere kvaliteten af materialet og hvor stabilt det står på gulvet.