Vi vælger ofte at investere i de tre v’er, når vi starter vores familieliv med børn. Villa, vovse og volvo. Med villaen kommer der ofte også en stor, skøn have, som vi ved, vores børn vil værdsætte og bruge en helt masse tid i. Ikke blot er det vigtigt, at de små får en masse frisk luft, de skal også have motion. Ikke mindst skal de have lov til at lære, undersøge og udforske naturen, hvor kun barnets fantasi sætter grænser. Derfor er det også vigtigt, at haven er så børnevenlig som mulig. Der skal være plads til en helt masse leg men også uden, at det bliver farligt eller kedeligt. Hvordan gør man så det? Læs med her og få ideer til den ultimative “børnehave”, hvor også du får tid til at nyde og lege med børnene. 

Første skridt: væk med de tidskrævende opgaver

Børnene vil underholdes, aktiveres og leges med. Her nytter det ikke noget, at mor og far har travlt med tidskrævende og kedelige opgaver i haven. Robotplæneklipper(e) er en perfekt løsning hertil. Du kan nok godt huske tilbage til barndommen, hvor du skulle lære om livets pligter og arbejde ved at slå havens græs med en håndskubber. Du kan nok også godt huske, da far først investerede i en motordrevet maskine. En robotplæneklipper er det næste niveau – og ikke længere en dyr investering. Med en robotplæneklipper undersøger du den maskine, som bedst matcher dine og din haves behov. Her er det vigtigt at undersøge pengene på lommen, men også havens krav i størrelse og kanter. Så kan du lege med sønnike eller datter mens en lydløs robotplæneklipper klarer havens hårde arbejde for dig.

Et andet godt tip indenfor det tidsbesparende, er havens beplantning. Væk med roserne fyldt med torne, og Køb Hortensia i stedet. Hortensia er en smuk, nem plante som ikke kræver meget arbejde. Samtidig kommer de i et væld af smukke farver, og ikke mindst smukke navne som Alma, Bella, Clara, Dorthea, Elisa og Frida – som måske matcher din datters navn? Hortensia skaber en hyggelig og smuk stemning med sine blomster, så du har en smuk have – men uden det kræver al din tid.

Andet skridt: ind med de børnevenlige møbler

Fodboldmål, gyngestativ, klatrestativ, trampolin, legehus og sandkasse. Der er et væld af muligheder for at aktivere børnene i haven. Med en sandkasse får du mulighed for at udfolde dit barns kreativitet med legen med sandet. Det samme kan du med et legehus. Enhver ved, at det er rigtigt vigtigt, at et barn får lov til at udfolde sig, lære og undersøge. Samtidig er der næsten ikke noget sødere end at være vidne til, at barnet får lov til at udfolde sin kreativitet gennem leg. Dette får du og familien mulighed for med sådan nogle tiltag.

Når det handler om motion kan gyngestativet være en rigtig god idé. Ofte kommer disse i kombination med et klatrestativ, så barnets leg aldrig kører træt. Det samme gælder fodboldmålet og trampolin. Det handler om sjov og motion på samme tid.