New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505

Sådan får du hjælp ved tvangsfjernelsessager

At være forældre er ikke altid en dans på roser. Du vil opleve store succesoplevelser, som når dit barn for første gang cykler uden støtteben, eller når barnets første skoledag går over alle forventninger. Ligeledes vil der være tidspunkter, hvor du fejler eller misforstås af omverden.

 

Dybe kriser rammer enhver familie før eller siden. I nogle tilfælde kan det være svært at se en udvej, fra det sorte hul som man er endt i. Dette kunne eksempelvis være i sager, hvor tvangsfjernelse af ens barn er kommet på tale.

 

Gratis advokathjælp ved tvangsfjernelsessager

At stå i risiko for at få tvangsfjernet sit barn, er nok enhver forælders største mareridt. Tusinde spørgsmål vil poppe op, såsom “hvordan er jeg havnet her?” eller “hvornår var vi ikke gode forældre?”. I sådanne situationer vil både du og barnet være utrolig sårbare. Derfor er det vigtigt at søge hjælp til det praktiske i forbindelse med sådan en dag.

 

Nogle advokater yder gratis advokathjælp i sådanne sager. Dette kan lade sig gøre fordi, at advokatudgifter i tvangsfjernelsessager betales af det offentlige. Som forælder har du ret til at vælge den advokat, som du ønsker skal varetage dine interesse. Kommunen kan altså ikke pådutte dig en given advokat.

 

Derfor sker tvangsfjernelse

Blandt de hyppigste årsager til tvangsfjernelse finder vi mistrivsel. Herunder hører, hvis forældrene kæmper med alkoholmisbrug eller stofmisbrug. Er der tale om et større barn, er en af de hyppigste årsager til tvangsfjernelse, hvis barnet selv er rodet ud i misbrugsproblemer, kriminalitet eller øvrige sociale vanskeligheder.

 

På baggrund af indberetninger fra eksempelvis institutioner, naboer eller andre i din omgangskreds, er det kommunen som træffer den endelige beslutning om at oprette en tvangsfjernelsessag. Kommuner kan dog også tage fejl, og viser det sig i løbet af processen, at der er en chance for, at barnets trivselsvanskeligheder kan løses på anden vis, så vil tvangsfjernelsen ikke kunne finde sted.

 

Barnets alder er afgørende for tvangsfjernelses-processen

Dit barns alder er altafgørende for, hvordan tvangsfjernelses-sagen vil forløbe frem til den endelige beslutning. Eksempelvis har alle børn over 12 år ret til en børneadvokat, som alene har til formål at give barnet en selvstændig stemme.

 

Ligeledes er det anderledes procedurer for tvangsfjernelse af spædbørn. Her skal forældrene igennem en forældrekompetenceundersøgelse inden fødslen. Alt dette og meget mere kan du få hjælp til at håndtere, ved at benytte gratis advokathjælp.

 

Du er aldrig alene

Tvangsfjernelse af sit barn er uden tvivl en sorgperiode, som er umådelig svær at komme igennem. Derfor er det også vigtigt at huske, at du aldrig er alene. Ved at benytte dig af den gratis advokatbistand som du er berettiget til, sikrer du dig dygtige fagfolks hjælp, som kender systemet og som taler din sag.

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News