Det kan godt være stressende at være barn i dag. De fleste voksne kender godt til at føle sig stressede og spændt hård op i hverdagen, men det er også noget, der går ud over de mindste, da de jo også lever i det. De skal også tidligt op om morgenen, skynde sig af sted, være i gang hele dagen og så hjem for at tage til fritidsaktiviteter og meget andet.

Børn i dag har nærmest lige så travlt som voksne, og derfor kan det godt være en god idé at tænke mere over, hvordan de kan få mere ro i hverdagen og lære at slappe bedre af. Det er altid en god idé ikke at stresse dine børn, for de har også brug for ro, så de ikke ender med at udvikle en masse forstyrrelser, fordi der sker for meget omkring dem.

Sørg for at spise god og nærende mad, som I laver sammen

Det kan være rigtig smart altid at have fokus på de mest basale ting for dit barn. Det gælder blandt andet, at dit barn får rigeligt med søvn, men samtidig er det også vigtigt at give dem noget god og nærende mad, der er fyldt med de vigtigste vitaminer og mineraler, der er godt for dine børn.

Hvis du gerne vil være sikker på, at dit barn får de rette ting ind i systemet, kan du også kigge efter kosttilskud, der også kan gælde til børn. Du kan blandt andet få vitaminpiller, der er lavet til børn, så du er sikker på, at dine børn får de rette vitaminer til dagligt.

For at slappe ekstra meget af og komme ned i gear sammen med dit barn, kan det være en god idé at lave mad sammen med barnet. På den måde kan I hygge jer om maden sammen, og du giver også dit barn nogle uundværlige redskaber, det kan have med sig resten af livet.

Giv dine børn nogle gode ting at lege med, så der er mindre skærmtid

Der er rigtig mange børn i dag, der bruger en masse timer foran en skærm som eksempelvis en iPad. Nogle forældre mener, at det er godt, da børnene i så fald lærer teknologi og kan blive klogere. Og selvom det passer i teorien, så bruger langt de fleste børn iPad’en til at se film på eller til at spille spil på.

Disse ting er ikke noget, der styrker dit barns kognitive funktion, og derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at dine børn bruger så lidt tid foran en skærm som muligt. Samtale med andre mennesker er vigtigt, og det er vigtigt at lære at kunne lege med andre ting.

For at skabe god ro og lindre stress hos dine børn, kan det være en god idé at købe en squishy, som dit barn kan sidde med. Disse små bløde bamser i forskellige motiver kan være god underholdning for børn og bringe dem en stor ro.