Der er mange tal at holde styr på, når man skal til at lære hvad klokken er. Det er derfor vigtigt at tage det hele i den rigtige rækkefølge. Hvis man går for hastigt til værks, vil der med stor sandsynlighed opstå irritation og frustration og læringsprocessen. Det vil vi jo alle gerne undgå. I denne artikel tager vi dig igennem, hvordan du bedst muligt, kan få dit barn til at lære, hvad klokken er.
Start med talrækken
Er tallene fra 0 til 60 allerede på plads, kan du roligt gå videre til næste afsnit. Men sidder den der ikke helt endnu, får du her et par gode tip og tricks til, hvordan du kan fremskønne processen.
Første og fremmest, skal det være sjovt og underholdende at lære, hvad klokken er. Giv gerne nogle præmier selv til de helt små skridt. Børn præsterer bedre, når de ved, at der venter dem noget godt efter de har udført en handling.
En smart metode, er at starte med 10-tabellen op til 100. På den måde skal de ikke tænke på de mellemliggende tal, men får et godt overblik med denne metode over talrækken.
Når det er på plads, og den også rent faktisk kan huskes, kan du gå videre til tallene mellem 10 og 20. Disse tal er de sværeste at huske, da de ikke har nogen regel som andre tal har.
Den bedste måde at huske ting på, er ved at hænge dem op på kroge. Det gælder både børn og voksne. For eksempel har vi nemmere ved at huske en dato, hvis vi kan sætte en persons fødselsdag på den dato. Banal dato som den 24. december, er der ikke rigtig nogen der glemmer, fordi vi har et tungt anker fastsat på den dato som vi alle kalder for juleaften.
Det var lidt en lang forklaring på noget forholdsvist simpelt. Men princippet er rigtig godt at lære ud fra. For eksempel kan det være, at dit barns bedste ved bor i nummer 12. På den måde får tallet 12 et anker på sig, som gør det nemmer at huske netop det tal. Dette kan gøres på de resterende tal mellem 10 og 20.
Læs også: Sådan forbereder du dig til graviditeten.
Ure til børn
Det er nok lidt kedeligt at lære hvad klokken er uden et ur. Derfor vil vi anbefale dig at besøge ursamleren.dk og se mere om ure til børn. Det kan være svært at starte med at lære hvad klokken er på at almindeligt analog-ur. Derfor anbefaler vi, at du kigger på digitalur, da de er nemmere, mere overskuelige og kan gøre hele læringsprocessen lidt sjovere.
Når det hele er på plads med talrækken, kan I gå videre til, hvornår klokken er hel, kvart, halv osv. I starten er det helt fint med at sige at klokken er 12:45 i stedet for at sige kvart i 1 eller 13. Husk de små skridt skal belønnes, så det hele tiden er sjovt og ikke en belastning.
Vi håber du og dit barn kan få en masse sjov og glæde af denne lille guide, og god fornøjelse med at lære dit barn, hvad klokken er. Tak til lykkeliglivsstil for deres bidrag til denne artikel.