Når du har børn, er det selvfølgelig et must, at din have passer til det. Du har dog ikke så meget tid til at passe haven, når du også skal passe børnene. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at skabe en nem have.

Når du har børn, er det typisk ikke tid, du har mest af. Derfor er det en god ide, at du sørger for at skabe en have, der ikke kræver meget pasning, men som alligevel er smuk og opfylder de behov, I har som familie. Det er typisk, at der er mulighed for, at I kan sidde og spise sammen i haven, at der er et område, hvor I kan slappe af, og et område hvor børnene kan lege.

Når du ikke har meget tid til at ordne haven, handler det derfor om, at du får skabt en have, der lever op til alle jeres behov, og som du samtidig ikke skal bruge en masse tid på at holde.

Masser af græs giver muligheder for hele familien

Først og fremmest er det en god ide, at du sørger for, at en stor del af haven består af græs. Det er nemt at holde, du skal bare slå det en gang om ugen i sommerhalvåret. Børnene behøver ikke at være særlig store, før græsslåning kan blive en af deres tjanser. Hvis du slet ikke har tid til at slå græs, kan du nemt hyre en teenager i nabolaget, der kan stå for det.

Græs giver jer god mulighed som familie for at bruge haven på forskellige måder. Den kan være en fodboldbane, hvor I kan tumle mod hinanden. Den kan også være et sted, hvor I kan ligge på madrasser og nyde solen. Når I skal undersøge dyrelivet i haven, er det bare om at lægge sig på knæ, eventuelt med en lup, og betragte myrer, mariehøns og alle de andre dyr, der lever i græsplænen.

Fliserens holder fliserne rene

En terrasse er også et must i en børnevenlig have. Der kan I have et havebord og nogle stole stående, så I kan nyde alle jeres måltider ude i haven, når det er godt vejr. En terrasse kan være fremstillet af flere forskellige materialer, men et af de mest brugte er fliser. Det er et godt og stabilt underlag, der kan holde i mange år.

Der er dog den ulempe ved fliserne, at de med tiden vil blive fyldt med alger. Det skyldes, at der samler sig vand på dem, når det har regnet, og at fugt er algernes bedste ven. Det ser ikke pænt ud med de grønne plamager, men det tager tid, hvis du selv skal holde dem væk. Derfor er det oplagt, at du hyrer et firma til at stå for fliserens i haven.

Ved fliserens bliver fliserne behandlet, så algerne går væk, og så de ikke lige så nemt får alger igen. Det er med til at holde jeres terrasse pæn. Læs mere om fliserens her.