New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505

Skab et godt læringsmiljø i vuggestuen

I dag kommer de fleste børn i vuggestue, dagpleje eller andre former for pasningsordning, og det sætter store krav til, hvordan de forskellige institutioner formår at danne nogle gode rammer for børnenes trivsel og udvikling. Det er nemlig rigtig vigtigt for børns trivsel og udvikling, at de er omgivet af gode læringsmiljøer, og netop derfor er det en stor fordel, hvis de allerede fra vuggestuealderen er omgivet af gode og sunde miljøer. Men hvad er et godt læringsmiljø, og hvordan indretter man en vuggestue pædagogisk?    

En pædagogisk indretning

Når det kommer til indretning af vuggestue, findes der mange forskellige svar og løsninger på den helt rigtige og mest hensigtsmæssige indretning, men hvordan indretter man lige på en pædagogisk måde? Når man skal indrette en vuggestue, skal pædagogikken være i højsædet, men det endelige svar afhænger af den enkelte institutionen, børnene, pædagogerne og lederne. En pædagogisk indretning bør nemlig tilgodese det enkelte barn, dets behov og den naturlige måde, barnet leger på. Børn er unikke og aldrig fuldkommen ens, og hvis et barn ikke trives, er det ikke barnet, der skal justeres eller udvikles. Det er miljøet og tilgangen, der formentlig skal tilpasses og ændres, men det er der heldigvis råd for. 

Hvad er et godt læringsmiljø?

Et godt læringsmiljø kan være mange ting, men til vuggestuebørn er der nogle ting, man med fordel kan inddrage i både læringen og indretningen. For mange år siden var der fokus på, at barnet skulle opleve ro, regelmæssighed og renlighed i vuggestuen, mens der i dag er langt mere fokus på læringsmiljøer, der både skal være kreative og inspirerende for børnene. Når det gælder mindre børn, kan det være en god løsning at opdele institutionens rum i forskellige temaer. Derudover har legetøj altid været et af de stærkeste pædagogiske værktøjer, og derfor kan man med fordel lade legetøj indgå i selve indretningen og læringen. Det kan være legetøj, der fremmer barnets sanser, motorik og æstetiske udvikling. 

Få professionel hjælp til et godt læringsmiljø 

Som pædagog er man interesseret i at bruge sine ressourcer på børnene, og derfor kan det i mange tilfælde være en god løsning at få professionelle til at hjælpe med at indrette vuggestuen. På den måde kan institutionen bruge tiden på børnene og samtidig sikre, at indretningen og nye læringsmiljøer stemmer overens med de pædagogiske læreplaner, som den enkelte institution skal følge. Som institution kan man med fordel lave en plan over, hvilke rum der skal forbedres og optimeres, ligesom man også selv kan komme med idéer til, hvordan den enkelte institution opnår det gode læringsmiljø. 

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News