Hvorfor bruge Alpaca‐uld når du skal lave et strikket babytæppe med hjerter, hvorfor ikke bare bruge en mere almindelig uld?

Det er der rigtig mange gode grunde til, når vi har gennemgået de vigtigste, vil du være overbevist om at Alpaca‐uld er det eneste rigtige for dit barn, og ikke kun når vi taler om babytæpper.

Alpaca‐uld er blødere og lettere end kashmir og 6 gange varmere end fåreuld. Selv om det er meget mere isolerende end almindeligt uld så er det også rigtigt godt til at ”ånde” så en eventuel krops fugtighed fordampe nemt, samtidigt med at ulden bibeholder sin isolerende effekt selv om den bliver våd.

En anden god egenskab er at den er naturligt vindtæt så det er det ideelle tæppe til udendørs brug på alle årstider.

Alpaca‐uld indeholder ikke som mange andre uldtyper lanolin som kan give allergi og samtidigt gør ulden mere krads. Man kan fjerne lanolin fra uld, men så skal man bruge forskellige kemikalier som i sig selv også kan være allergifremkaldende.

Noget som man måske lige tænker på når man skal vælge uld til et strikket babytæppe med hjerter, er hvilke uldtyper der er mest brandhæmmende. Også her viser Alpaca‐fibre sig at være over legende i forhold til andre uldtyper og specielt i forhold til syntetiske materialer.

Alpaca‐uld er naturligt meget brandhæmmende og hvis man sammenligner med systematiske materialer, har det en ekstra fordel.

Hvis det går ild i syntetiske materialer, så har de tendens til at smelte, og det er rigtig skidt hvis de smelter sig ned i huden, men dette, er man fri for med Alpaca-uld, da den ikke smelter hvis den endelig skulle antænde eller blive varmet op.

Ulden kommer naturligt i mere end 22 farver alt fra hvid over beige og brun til helt sort, så der burde være nok at vælge imellem. Hvis dette ikke er nok, så findes der også rigtig mange forskellige naturlige kemikaliefri farver at vælge imellem.

Hvis ovenstående ikke har overbevist dig om at Alpaca‐uld er den bedste uld til et strikket babytæppe med hjerter, så kan det tilføjes at ulden har en naturlig, meget flot glans og en meget lav, statisk elektricitet. Selvfølgelig er smuds og plet afvisende og holder ikke på dårlig lugt. Kom let i gang med et komplet strikkesæt her.