At rejse med børn er ikke altid ligetil. Der skal selvfølgelig være styr på udstyret, både for din egen og for barnets skyld. Især hvis det er en badeferie, der står for døren, er det rette svømmeudstyr alfa og omega. En dykkermaske er ikke bare en dykkermaske. Men hvor skal man egentlig starte i sin søgen efter det rette udstyr? Dét spørgsmål vil denne korte guide forsøge at hjælpe dig med at besvare, så din rejse med børn også bliver afslappende for dig.

Valg af svømmeudstyr er som at vælge et par briller

Du vil naturligvis gerne finde den bedste dykkermaske til dit barn, men udvalget kan være en labyrint af finde rundt i. Forskellige farver, former og brands lover alle guld og grønne skove. Der findes dog – desværre – ingen test, der definitivt kan afgøre den bedste dykkermaske på markedet, da dette i høj grad drejer sig om præference. Hvilken form kan du eller dit barn selv bedst lide, og hvordan passer den til ansigtsformen? At vælge en dykkermaske er altså lidt ligesom at vælge et par briller, i hvert fald til en start.

Få styr på, hvordan svømmeudstyret skal bruges

En rejse med børn kan se meget forskellig ud, om I rejser til sydens sol og hav, til Vesterhavet eller blot skal i svømmehallen. Der findes forskellige masker til forskellige formål, så når du har fået styr på dine og dit barns præferencer, er det en god idé at vurdere, hvordan masken skal bruges. I dag kan du købe mange dykkermasker, som er lavet i pasform specifikt til forskellige aldersgrupper.

Disse forskellige masker er af forskelligt materiale, såsom det slidstærke polyvinyl til de mindste aldersgrupper. Samtidig har disse typer masker et stort synsfelt, som er fremstillet i stærkt glas. Alt i alt er det optimalt at investere lidt ekstra i disse typer masker, så masken overlever selv den mest hidsige behandling. Vil du vide mere om forskellige masker til forskellige aldersgrupper, kan du følge linket her og læse mere om forskellige brands, der specialiserer sig i dykkermasker børn.

Når du har købt din dykkermaske

Rejsen nærmer sig, børnene glæder sig mere og mere, og nu mangler I bare at få tilpasset masken, så den sidder ordentligt og er klar til brug, lige fra I træder ud i havet, ind i svømmehallen eller ned i poolen. Når du skal tilpasse dykkermasken, er der flere ting, du skal være opmærksom på.

Først og fremmest må svømmeudstyret ikke sidde for stramt. Dels er det ubehageligt for dit barn, og dels gør det, at vandet lettere trænger ind i masken. Du skal derfor sørge for, når du tilpasser elastikken i masken, at trykke masken let fast på ansigtet, så den sidder til, men ikke for hårdt.

Du kan teste, om dykkermasken sidder ordentligt, ved at suge luft ind gennem næsen stille og roligt. Hvis der kan komme luft ind i masken, kan der også komme vand ind. Simpelthen.

Sidst men ikke mindst kan du forhindre, at masken dugger til, ved at rense den med spyt og dernæst sæbe. Så bliver du og dit barn klar til de vildeste dykkereventyr!