Når det kommer til at holde dit barn sundt, så kan man måske godt tænke at det er nemt. Du skal bare kun give dit barn sunde ting at spise og gøre. De skal bare hele tiden være uden for og de skal bare gå til en masse sport! Men problemet opstår når barnet ikke har lyst til at spise sundt. Eller måske har de ikke lyst til at dyrke sport. Hvad gør man så? Der handler det om at gøre det sjovt for barnet. Hvordan gør man så det? 

Aktiver dit barn med sundhed 

Så det handler om at aktivere dit barn. Det handler om at gøre sport og sundhed sjovt for dit barn. Og den måde man gør det på, er nemlig ved ikke at gøre det til tvang. Du skal ikke tvinge dit barn til hverken at spise sundt eller gå udenfor. Hvis du har et barn, som godt kan lide at være indenfor fremfor udenfor, så skal du ikke tvinge dem. Så hvordan får man dem så ud? Det gør du ved at aktivere dem. Vis dem at det også er sjovt. Det gør du ved at spille fodbold med dem eller lege nogle lege udenfor med dem, så de ved at det er sjovt og at de ved at man også kan gøre dette. 

Maden derimod er så svære. Det handler om tidligt at introducere dit barn for grøntsager og frugt, ellers kan det være svært at få dem til at spise senere hen. Men du må heller ikke tvinge det ned i dem. Hvis de ikke har lyst til at spise det, så må du skrue ned på, hvor meget du får dem til at spise. Det handler om at skabe en rutine for dem, at spise sund mad selv. Det er ægte sundhed. Hvis du får skabt denne rutine, så er dit arbejde færdigt og succesfuldt! 

Udfordringer kommer altid 

Selvfølgelig er det forskelligt fra barn til barn, men der opstår altid udfordringer, når du forsøger at bede børn om at spise sundt. Alt det usunde smager jo bare bedre, så hvorfor skulle de gøre andet? Hvorfor skulle de spise sundt, når de bare kan spise usundt og nyde det på samme tid. Nogle børn tager heller ikke meget på, så de ser heller ikke alle de negative sideeffekter af at spise usundt. Men der må du være snedig og holde fast ved at det skal blive en vane for dem.

Du kan læse flere tips til, hvordan du får hele familien til at spise sundere på Slankekur.dk. Mangler du hjælp til at handle dagligvarer, får du her en rabatkode til Gorillas.