New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505
Børnevenlige måltidskasser

Ting der styrker dit barns motorik

I det øjeblik vi får børn, så er det altoverskyggende i de fleste af vores liv, at vi gerne vil sørge for, at de har det så godt som overhovedet muligt. Mange af de ting vi gør ved og med dem i deres første år, er nogle af de ting, der er med til at forme dem mest. Jo bedre et udgangspunkt man giver dem, jo bedre små mennesker bliver de også.

Dette skal handle om, hvordan du bedst muligt kan være med til at styrke dit barns motorik og balanceevne. Det kan lyde som en banal ting, men det er noget af det, der gør tiden efterfølgende meget lettere. En god motorik hos en baby, gør det nemmere at lære at gå og løbe. Det samme gør sig gældenden med balanceevnen.

Gode udendørs aktiviteter

Hvilke aktiviteter der passer til dit barn eller baby, kommer naturligvis an på alderen. En af de ting der går til både babyer og småbørn er sansegynger. Man kan få disse til indendørs brug, men du kan også få nogle, der kan hænge i et almindeligt gyngestativ som disse. De frie bevægelser man får i en sansegynge eller visse redegynger gør, at balanceevnen styrkes.

Generelt er noget af det der styrker mest ganske enkelt bevægelse, så sørg for at komme ud og bevæge jer. Hvis der ikke er for langt, så gå hjem fra børnehaven eller vuggestuen. Tag en klapvogn med, men lad barnet gå så langt som muligt. Noget andet der både styrker balancen, motorikken og koordineringsevnen er boldspil og anden leg med bold.

Cykling er noget af det bedste for balanceevnen, men også noget af det der kræver mest af den. Fra to års alderen kan mange børn begynde at bruge løbecykler. Efter et par år man kan så opgradere til rigtige cykler, og inden man ved af det, er de selvtransporterende.

Gode indendørs aktiviteter

Det vigtigste i forhold til at styrke balance og motorik er ikke overraskende bevægelse og aktivitet. Det er ikke noget man kan lære på en iPad, det er noget der skal læres med kroppen. Til de helt små er det ting som at barnet skal lære at rulle, at man giver barnet nogle svingture, at man slår koldbøtter (ellers hjælper med det).

Lad barnet være med i hverdagens gøremål. Lad dem være med til at rydde op, dække bord, lave mad og lignende, alt sammen ting der kræver at de bruger både motorik og balance og dermed at med til at udvikle på dette.

Det er også vigtigt at man lader børn prøve så mange ting som muligt selv, også selvom det tager tid. Det kan være fristende lige at gribe ind og give en hjælpende hånd, når lynlåsen skal lynes. Især hvis man har lidt travlt med at komme ud af døren. Men barnet lærer ting ved at prøve dem selv, ikke ved at de bliver lavet af andre.

 

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News