Hvis du leder efter en måde at få dine børn udenfor og er aktive på, så prøv med skateboarding. Skateboarding er en fantastisk aktivitet, der får børnene til at bevæge sig på måder. Desuden giver det dem masser af tid sammen med venner – i stedet for at de sidder indenfor med deres hoveder nede i tabletten hele dagen.

Skateboards kan også være meget billige, så det behøver ikke at koste så forfærdeligt meget at komme i gang. Hvis man senere hen vil opgradere sit skateboard, kan man bruge mange penge på det, hvis man vil tage det seriøst.

Fordele ved skateboarding for børn

  • Skateboarding er fantastisk til at udvikle koordinationen
  • Skateboarding giver mulighed for at få afløb for energi
  • Skateboarding giver børnene mulighed for at komme udenfor og have det sjovt med venner
  • Udstyret er billigt, hvilket betyder, at der kan bruges flere penge på andre ting

Hvordan kommer du igang med at skate?

For at komme i gang med skateboarding er det vigtigt at anskaffe sig sikkerhedsudstyr; hjelm, håndledsbeskyttere, knæbeskyttere samt albuebeskyttere. Det anbefales også at bære passende tøj, som kan tåle at gå en lille smule i stykker. Og husk selvfølgelig at købe et skateboard, ellers kommer du ikke langt. Når dette er gjort, er det nu tid til at bevæge sig udenfor og finde et sikkert sted at øve sig på det, man har lært i de foregående lektioner.

Skateboard med motor

Hvis det er at det ikke er så sjovt for dit barn at skate på et normalt skateboard – og lave tricks, så kan man købe et elektrisk skateboard. Et elektrisk skateboard virker på den måde at du har en fjernbetjening, hvor du kan trykke på en knap, og så kører skateboardet. De fleste elektriske skateboards har en topfart på 40 km/t, og en rækkevidde er ca. 20-30 km. Man kan også få enkelte elektriske skateboards hvor farten er 15-20 km/t.