New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505

Der er ingen tvivl om, at når vi snakker mennesker og balance. Så er det 2 ting der skal følges af, lige fra barnsben af. Og det gør det som regel også.

Løbecykel fra Hop og Leg med den populære Spiderman figur
Løbecykel fra Hop og Leg med den populære Spiderman figur

Der findes rigtig mange forskellige måder, at styrke ens balance på som barn i dag. Der kan f.eks. nævnes diverse sportsgrene, leg på trampoliner, at gynge, at vippe. Men en af de bedste måder er, at finde på noget der er rigtig sjovt, og som de fleste børn har lyst til. Og det kan f.eks. være at købe en flot løbecykel Og disse fås i dag, i rigtig mange forskellige former. Hvor nogle af dem er formet med et look fra spiderman, eller måske en fra hello kitty, mickey mouse osv.
Det der er så godt ved disse løbecykler er, at man har begge ben på jorden. Og man skal så selv skubbe sig fremad, alt i mens man skal forsøge at holde balancen. Og at holde denne balance som barn fra 1+ og opefter, er ikke bare en selvfølge, men virkelig noget der skal trænes i.
Balancen handler faktisk om, at holde sin krop i ligevægt. Og kommer man lidt for meget over til den ene side, så skubbes ens vægt dertil. Og man kommer i ubalance, hvis man da ikke, har lidt mere styr på sin krop og balancen.
Og livet helt fra starten af, handler faktisk om, at lære at styre ens balance. Det er f.eks. at når man er helt lille, der forsøger de små på ubevidst plan, at få deres muskler til at arbejde sammen, for at skabe stabilitet. Og denne stabilitet er en nødvendighed, for at opnå en balance. Da disse er 2 uadskillige ting.
Der er snak om, at når det handler om balance, så er en af de vigtigste sanser. Eller nej faktisk den vigtigste sans labyrintsansen. Da det er denne sans, der registrere dit hovedets bevægelser (den sidder i det indre øre). Og hvis denne er dårligt fungerende, så kan dette være med årsag til, man f.eks. bliver svimmel, får kvalme, hovedpine osv. Ved f.eks. bilkørsel eller hvis man tager sig en gyngetur.
Det er derfor vigtigt, at man så tidligt som muligt, stimulere denne labyrintsans. Og dette kan og gør man løbende igennem hele livet. Men ekstra vigtigt er det, at komme i gang og gøre det så meget som muligt, mens man er barn. Og derfor skal man netop vælge aktiviteter og lege, som børn kan lide. Da de derigennem ikke ”opdager”, at det er en nødvendighed for dem at gøre dette. Men at de gør det, fordi de synes det er sjovt. Og de faktisk den vej rundt bliver bedre udviklet på deres balance, uden faktisk at opdage at det er det der sker.
Og hvad er mere sjovt for børnene, end at deres forældre eller andre køber dem en billig og flot løbecykel. Og fordi denne netop oser af fart, så kan de slet ikke vente med at komme ud, og skubbe sig fremad og derved får de trænet deres balance, da hovedet hele tiden er i bevægelse, og deres muskler arbejder sammen med balancen hele tiden, og forsøger at holde dem i ligevægt.

Når løbecykel bliver til motorcykel

Når de så er blevet bedre til at holde balancen, så kan man gå videre til næste skridt, og købe dem en el motorcykel. Og der tænker man måske. Jamen der træner de jo ikke balancen. Men jo det gør de faktisk. For ens hoved at stadigvæk hele tiden i bevægelse, når man kører lige ud, og det bumler lidt på vejen, så hopper hovedet jo lidt. Og når man drejer, så bruger man energi og muskler på, at holde hovedet på plads, så man hele tiden kan orientere sig, i forhold til hvornår, man skal dreje og bremse osv.
Men når det handler om balancen, så er den bedste måde, at træne denne på, bare at komme ud og lege og tumle. Da dette er med til, at gøre børnene mere hele som mennesker senere hen i livet.

Når tumlingen bliver ældre så invester i et Segboard

Når jeres tumling bliver ældre og det ikke længere gider “baby” legetøjet, så kan det styrke motorikken og balanceevnen at investere i et segboard. Du kan læse Børnenettets guide til segboard lige her.