Trænger gulvene i dit hus eller i din lejlighed til en opfriskende behandling? Så læs med her. I denne artikel kan du nemlig blive meget klogere på de forskellige former for gulvbehandling.

Du kan læse om gulvafslibning og gulvafhøvling, og finde ud af hvad forskellen på disse to behandlingsformer er. Og så kan du få yderligere information om behandling af trægulve.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafslibning, og hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling?

Der er stor forskel på en gulvafslibning og en gulvafhøvling – og derfor bør du vælge med omhu. Det er faktisk en rigtig god idé at få en dygtig og erfaren gulvmand til at tage gulvet i øjesyn før du beslutter dig for hvilken behandling det skal være.

Som hovedregel vil man kun vælge en gulvafhøvling hvis gulvet er meget slidt og beskadiget. Med en gulvafhøvling kan du udligne buler samt komme dybe revner og skrammer til livs. Sådanne opstår ofte som følge af vandskade, hvor der trænger fugt ind i træværkets kerne og får planker, brædder, lameller eller parketter til at udvide sig.

Dette kan give anledning til deciderede niveau forskelle i gulvet – og sådan nogle kan ikke ordnes ved hjælp af en overfladisk gulvafslibning. Derfor kan det være nødvendigt at tage den noget mere drastiske løsning afhøvling af gulve i brug hvis gulvet skal være pænt og jævnt igen.

Denne opgave bør du altid overlade til de professionelle, da du som gør det selv mand kan riskkere at gøre mere skade end gavn hvis du forsøger dig med en gulvafhøvling på egen hånd. Og du skal være opmærksom på at et trægulv kun tåler et vist antal gulvafhøvlinger i løbet af sin levetid.

Få smukke og ensartede trægulve med en gulvafslibning

Hvis træværket kun er slidt og nusset i overfladen, er det på ingen måde tilrådeligt at tage en gulvafhøvling i anvendelse. Her kan du med stor fordel nøjes med en noget mere skånsom gulvafslibning. Ved en gulvafslibning fjernes en mindre del af gulvets overflade ved hjælp af sandpapir – en langt mere skånsom metode, som langt de fleste trægulve sagtens kan tåle.

En dygtig gulvmand med det rette professionelle håndelag og ditto udstyr til sin rådighed vil kunne udføre denne opgave til UG med kryds og slange – og så slipper du selv for at skulle løfte så meget som en finger i forbindelse med din gulvafslibning. Klik ind på gulvkanonen.dk og få et skarpt tilbud på afslibning af gulve.