I morgen er det Valentinsdag, og inden I fik børn, var det med garanti en dag i hyggede lidt ekstra med god mad, gaver og blomster, måske var natten måske endda ekstra hed.

Nu står i der med bleer, eller terrorister i alderen 3-5 år, og romantik har ikke været en del af jeres samliv i et godt stykke tid, ja, hvornår var det sidst, at der var tid og overskud til at tage jer af hinanden, som I gjorde før.

De fleste tænker, at det bare hører med, når man får børn, men der er al mulig grund til at holde fast i de søde beskeder, kram og kys. Når I er glade og kærlige mod hinanden, lærer i automatisk jeres børn, hvad et kærligt samliv er. De vil også føle sig mere trygge ved at have et ”stærkt” forældrepar, frem for en stærk far og en stærk mor.

Derfor er opfordringen her dagen inden Valentines dag, at I lige så stille begynder, at så et nyt frø for fremtidig romantik.

Start med dagen i morgen.

  • Har I mulighed for at tage ud og spise? Få bedsteforældrene eller andre til at passe ungerne, bare et par timer. Drop mobiltelefonerne, snak med hinanden, og fortæl om, jeres inderste tanker, og følelser, snak om, hvad I savner og længes efter det, I kan give hinanden, er lettere, hvis I snakker om det, der er ingen, der er tankelæsere.
  • Kan I ikke tage ud at spise tag en hyggeaften i stuen, og los ungerne ind på børneværelset. Forklar dem, at i aften har mor og far en speciel aften. Gør det hyggeligt med levende lys og lidt blomster, så børnene kan se, at der foregår noget specielt, selv om de vil være nysgerrige, så kan de mærke og respektere, at der foregår noget mellem jer.
  • Til ham, giv hende blomster, og eller et gavekort, hvor du giver noget af dig selv. Du kan læse her, hvordan du laver et personligt og hjemmelavet gavekort.
  • Til hende vejen til mandens hjerte er gennem hans mave, hvad er hans favorit‐dessert eller snack, få fat i det. Giv ham et intimt gavekort. Her kan du downloade en gavekort skabelon.

Fremover bør I snakke om og lægge planer for at holde romantikken i live i jeres forhold.