Børnevenlige måltidskasser

Det er med god grund, at måltidskasser vinder frem hos børnefamilierne i Danmark. Flere vælger at købe sig til mere tid i hverdagen, mere variation i madplanerne og mere overskud i dagligdagen.

Det har aldrig før været mere populært med måltidskasser, end det er i dag. Børnefamilierne nyder, at der er andre, der tager stilling til, hvad der skal spises til aftensmad. Leverandørerne af måltidskasser sørger for at pakke det hele og levere måltidskassen til døren.

 

Slip for travlhed, samvittighed og ulvetime

En måltidskasse er en løsning, som flere og flere børnefamilier tyer til af forskellige årsager. For enkelte handler det om at slippe for at planlægge madplaner og handle ind i det lokale supermarked.

Det kan også være et spørgsmål om at få mere inspiration til madlavningen, spare tid i hverdagen eller slippe for at stå i køkkenet i lang tid ad gangen.

En af dem, der ikke kan undvære måltidskasser i sin hverdag, er Sanne Johannesson.

Til daglig arbejder hun og hendes mand med hver deres arbejde og har børnene Knud og Elise på henholdsvis 2 og 4 år.

”Jeg havde svært ved at overskue at hente børnene i institution for derefter at handle ind til aftensmad og lave den. Det blev altså for presset, og jeg ville gerne tilbringe mere tid med børnene om eftermiddagen.” fortæller Sanne.

For Sanne og hendes familie blev måltidskasser løsningen. En ugentligt levering med alle ingredienser og opskrifter leveret til døren. På den måde slipper de for at lave stå i kø i Netto efter arbejde og lave de samme retter om og om igen i køkkenet.

”Tiden før måltidskasser… Ja, hvordan var den? Jeg havde ofte dårlig samvittighed, fordi jeg allerhelst bare ville lege med LEGO med børnene, men det var der ligesom bare ikke tid til. Nu oplever vi ikke ulvetimen på samme måde som før, fordi vi er der jo til at imødekomme børnenes behov, når de opstår. Det er så dejligt altså.” siger Lone med et stort smil.

Nu er alle fire familiemedlemmer spændte, når der serveres sunde og varierende måltider på bordet. Den store på 4 år deltager ugentligt i madlavningen og nyder at have forældre med mere overskud og energi.

Sanne bor med sin familie i et parcelhuskvarter. Det var noget af et tilfælde, der fik hende til at overveje måltidskasser:

”En dag så jeg min nabo få leveret en måltidskasse. Og jeg er jo lidt nysgerrig anlagt, så jeg blev nødt til at høre min nabo ad, hvad det var for noget. Få uger efter fik vi vores første måltidskasse leveret, og nu har vi kørt med det i et år.” griner Sanne.

 

Måltidskasser er populært som aldrig før

Mange familier vælger at bestille børnevenlige måltidskasser. Det gør det nemmere at få hverdagen til at hænge sammen og mindsker et væsentligt pres.

Det er en nem måde at købe sig til hjælp uden at gå på kompromis med kvalitet, smag eller livsstil. I dag findes der mange forskellige måltidskasser, der tilgodeser de fleste behov.

Uanset om du foretrækker dine måltider vegetariske, glutenfrie, økologiske eller hurtige at lave i en travl hverdag, vil du finde en måltidskasse, der dækker dit behov.

Det er med til at gøre konceptet populært i Danmark. For udvalget er så stort, at det er op til dig at finde ud af den måltidskasse, der passer til dig og din familie. For den findes med garanti.

Måltidskasserne er med til at minimere familiernes travlhed og samvittighed i hverdagen. Du får flere gode idéer til madlavningen, og du slipper for at handle ind til aftensmaden.

Der findes måltidskasser, hvor du får leveret alle ingredienser og opskrifter, og så skal du lave maden selv. Men der eksisterer også leverandører, der tilbyder næsten færdiglavede måltider, der blot skal opvarmes og serveres.

 

Hvad er fordelene ved måltidskasser?

Det er hele convenience fænomenet, der får børnefamilierne til at vælge måltidskasser. For det ér nemt at sætte dig ved computeren, finde en leverandør og bestille en måltidskasse hjem til dig.

Med enkelte klik får du leveret hverdagens måltider i form af friske ingredienser og simple opskrifter, der er nemme at gå i gang med. I hverdagene behøver du derfor ikke at spekulere over eller tage stilling til, hvad du skal lave til aftensmad.

Det giver dig mere overskud til at eksperimentere i weekenderne, hvor der er bedre tid til madlavningen og mindre pres om eftermiddagen. Ofte vil måltiderne fra måltidskasserne give dig gode idéer til de øvrige dage.

Opskrifterne bliver typisk leveret til dig i fysisk form. Disse har du altid mulighed for at gemme, så du kan genbruge opskrifterne, hvis der er nogle successer, der skal gentages.

Det er fedt både for voksne og børn at prøve nye spændende måltider og udfordre smagsløgene. Der vil med garanteret være retter, som du ikke selv havde fundet på at tilberede og servere, men alligevel overrasker positivt.

Måltidskasser kan i hvert fald gøre det nemmere for dig at bevare overblikket i hverdagene og få mere inspiration til madlavningen.

For Sanne var det en tilfældighed, at hun stødte på måltidskasser. Det skete en dag i marts måned, da hun var ude og gå en tur med sin billige barnevogn.

”Min nabo Jørgen laver tit sjov med, at enten vi eller leverandøren bør give ham et godt tilbud, fordi han har erhvervet os som kunde. Det griner vi lidt af, men vi er virkelig glad for konceptet og tænker ikke, at vi stopper i den nærmeste fremtid.” fortæller hun.

Sanne og hendes familie har gennem det sidste år brugt den samme leverandør af måltidskasser, men i dag er der et hav af muligheder. Alle leverandører tilbyder forskellige måltidskasser, der hænger sammen med den moderne families livsstil i dag.

Hvis du selv overvejer en måltidskasse, er det en god idé at undersøge udvalget og finde netop den, der passer til dig og din familie.

De fleste leverandører tilbyder gratis fragt, når du er tilmeldt et abonnement, så der er kun udgiften for måltidskassen i sig selv. Det er altid muligt at prøve en enkel uge og se, om det er noget for dig.